Przejdź do treści
Lifestyle

3 Zdrowe Desery z Zero Bar

zero bar

Babeczki z masłem orzechowym i kawałkami Zero Bar

 

Składniki na 12 babeczek:

  • 150 g mąki owsianek
  • 150 g niskowęglowodanowej mąki do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g miękkiego masła kokosowego
  • 150 g słodzika
  • 150 ml mleko kokosowe
  • 0.5 opakowania proszku do pieczenia
  • 2 batony Zero Bars o smaku orzechowym, drobno posiekane
  • Masło orzechowe
  • 2 łyżki 80% gorzkiej czekolady do posypania babeczek

 

Przygotowanie:

W mikserze zmiksuj miękkie masło kokosowe wraz ze słodzikiem oraz jajkami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj mleko kokosowe, obydwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia oraz posiekane Zero Bar.

Wyłóż foremkę do pieczenia papierem do pieczenia babeczek i wypełnij papier ciastem do połowy. Na wierzchu połóż łyżkę masła orzechowego, a następnie ponownie ułóż na nim ciasto. Posyp wierzch wiórkami ciemnej czekolady i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

zero bar

Jednominutowe, ciastko Zero Bar o obniżonej ilości węglowodanów

 

Składniki na jedną porcję:

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 0.5 dl mleka kokosowego
  • Słodzik do smaku
  • 1 łyżka proszku białkowego Iso Whey Zero  o smaku orzechowym
  • Połowa batonika BioTechUSA Zero Bar o smaku podwójnej czekolady, drobno posiekanego
  • Szczypta proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:

Ubij jajko w misce, dodaj mąkę kokosową, białko w proszku, słodzik do smaku, mleko kokosowe, a następnie wmieszaj do środka drobno posiekany Zero Bar. W zależności od tego, jak kremowe chcesz ciasteczko, umieść miksturę w kuchence mikrofalowej na 1-2 minuty (po półtorej minuty pozostanie nieco kremowa w środku).

zero bar

Migdałowe i marcepanowe kulki kokosowe

 

Składniki na 15 kulek

  • 100 g pokruszonych herbatników bez cukru
  • 70 g zmielonych migdałów
  • 2 łyżki śmietanki migdałowej bez cukru
  • 30 g roztopionego masła orzechowego
  • Słodzik do smaku
  • 1 łyżka odtłuszczonego kakao bez cukru
  • 1 batonik BioTechUSA o smaku marcepanowym, drobno posiekany
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 2-3 łyżki płatków kokosowych do posypania

 

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce wszystkie składniki, oprócz płatków kokosowych. Zwilżonymi wodą rękami, uformuj mieszaninę w kulki i otocz płatkami kokosowymi.