Przejdź do treści
Lifestyle

Kremowy deser z Zero Bar

Składniki:

  • 1 Zero bar
  • 100 g budyniu bez cukru
  • 50g owoców

Pomysły na smaki:

  • Zero Bar o smaku podwójnej czekolady, budyń ponczowy, wiśnie
  • Zero Bar o smaku czekoladowo-karmelowym, budyń waniliowy, gruszka
  • Zero Bar o smaku sernika malinowego, budyń waniliowy, owoce leśne
  • Zero Bar o smaku cytryny z bazylią, budyń waniliowy, truskawki
  • Zero Bar o smaku cappuccino, budyń czekoladowy, wiśnie
  • Zero Bar o smaku morelowo-śmietankowym, budyń waniliowy lub śmietankowy, brzoskwinia
  • Zero Bar o smaku czekoladowo-śliwkowym, budyń czekoladowy, śliwki i cynamon

Przygotowanie:
Rozkrusz Zero Bar. Większą częścią wyłóż dno miseczki i na to nałóż drobno pokrojone owoce. Przygotuj budyń według zalecenia, a następnie wlej go do miski i na wierzch nałóż pozostałą część pokruszonego batonika.

Dodatkowe propozycje:
Na dno lub na wierzch możesz dodać oleiste nasiona (np. orzechy, migdały, orzechy nerkowca, orzechy makadamia) lub rozdrobnioną 85-90% gorzką czekoladę.

Bon appetit!
Gabriella Silye