Piernik fitness

Shape-friendly, low-carb!
06.12.2016

Skadniki:

  • 125 gr mąki low-carb DiaWellness
  • 125 gr mąki owsianej
  • 100 gr erytyrolu
  • 2 łyżki organicznego miodu
  • 125 gr organicznej margaryny (schłodzonej)
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżka przypraw do piernika
  • 2 łyżki piernikowego BioTechUSA Iso Whey Zero
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Zmieszaj obydwa rodzaje mąki ze schłodzoną margaryną i dodaj erytyrol, Iso Whey Zero, przyprawy, proszek do pieczenia, sól, jajko i miód. Ugniataj ciasto do czasu aż wszystkie składniki dokładnie się połączą a ciasto będzie gładkie. Całość zawiń w folię i włóż do lodówki na 35-30 minut.

Po 30 minutach rozwałkuj ciasto na grubość 0.5 cm na desce posypanej mąką i wytnij ciastka foremką. Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj białkiem jaja i piecz przez 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

BioTechUSA


Co byś poprawił w tym artykule?




Treść mogłaby być...





Anuluj

Podoba ci się ten artykuł?