Lifestyle
Piernik fitness
Added: 6 grudnia, 2016 2:45 pm
Loading...
Skadniki:
- 125 gr mąki low-carb DiaWellness
- 125 gr mąki owsianej
- 100 gr erytyrolu
- 2 łyżki organicznego miodu
- 125 gr organicznej margaryny (schłodzonej)
- 1 jajko
- 1 płaska łyżka przypraw do piernika
- 2 łyżki piernikowego BioTechUSA Iso Whey Zero
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
Zmieszaj obydwa rodzaje mąki ze schłodzoną margaryną i dodaj erytyrol, Iso Whey Zero, przyprawy, proszek do pieczenia, sól, jajko i miód. Ugniataj ciasto do czasu aż wszystkie składniki dokładnie się połączą a ciasto będzie gładkie. Całość zawiń w folię i włóż do lodówki na 35-30 minut.
Po 30 minutach rozwałkuj ciasto na grubość 0.5 cm na desce posypanej mąką i wytnij ciastka foremką. Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj białkiem jaja i piecz przez 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
BioTechUSA